Terug
 

Open Bibliotheek Melick

 

Weer een Bibliotheekvoorziening in Melick

Op maandag 10 oktober 2016 ging te Melick een open bibliotheek voor volwassenen van start. Deze bibliotheek is te vinden in “de Aaj Bieb”, het gebouw waar zoals de naam al aangeeft jaren geleden de Openbare Bibliotheek Melick was gevestigd.

In Melick is al jaren in school een kinderbibliotheek voor de leerlingen van Bredeschool de Achtbaan. Na sluiting van de oude bibliotheek, bleek uit signalen van inwoners dat er met name onder de volwassenen behoefte is aan een plek waar men boeken kan lenen.

De ‘open bibliotheek’ Melick is een initiatief van stichting Mederiacum. Zij tekent ook voor het beheer en de organisatie van de bibliotheek. De 'open bibliotheek' wordt volledig gerund door vrijwilligers van stichting Mederiacum.

Voor jonge gezinnen en oudere mensen is het niet altijd mogelijk om naar de Openbare Bibliotheek in Roermond te gaan. Dan is het fijn om in het centrum van je eigen dorp een plek te hebben waar je naartoe kunt om een boek te lenen en in dezelfde tijd ook nog even naar de nabij gelegen bakker, slager of supermarkt kunt gaan voor wat boodschappen.

Daarnaast heeft de uitleen van boeken in “de Aaj Bieb” ook een ontmoetingsfunctie. De Aaj Bieb is n.l. eveneens de plek waar men een lekker kopje koffie of thee kan drinken en waar je een praatje kunt maken met buurtgenoten.

Op het initiatief om in Melick te starten met een open bibliotheek voor volwassenen heeft stichting Mederiacum zeer veel positieve reacties gekregen, niet alleen van de ouderen, maar ook van mensen die boeken kwamen aanbieden.

Momenteel bestaat de collectie uit bijna 900 boeken van verschillende genres.
Opvallend is het grote aantal moderne literatuur.
De collectie bevat uitsluiten boeken die in Nederland uitgegeven zijn in het jaar 2000 of later.
Sinds januari 2018 beschikt onze "Open Bibliotheek" ook over ongeveer 250 grootletterboeken.

  • Om een boek te lenen hoeft men geen lid van de bieb te worden.

  • Een boek lenen is gratis.

  • De openstelling is op vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur.

  • Plaats: "de Aaj Bieb", Markt 70 te Melick

Klik hier op Boekenlijst om te vernemen welke boeken uitgeleend worden.

Klik hier op Grootletterboeken om te vernemen welke grootletterboeken uitgeleend worden

Klik hier op Reglement om de voorwaarden van het lenen van boeken te vernemen.